Saturday, September 8, 2012

Zeytinli Poğaça Tarifi


Fırından yeni çıkmış yumuşacık zeytinli poğaçaya kim hayır diyebilir? Evde sevdiklerinize kendi ellerinizle sağlıklı ve lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz.




Hamuru yoğurmak için derin bir kabın içerisine unu, mayayı, şekeri ve tuzu ilave edip ortasını havuz şeklinde açalım. Ardından suyunu, yağını ve yumurtasını ilave edip hamuru güzelce yoğuralım. Hamur kıvama geldikten sonra üzerini nemli bir bez ile örtelim ve 1 saat dinlendirelim.




Dinlenen hamuru şöyle bir karıştırdıktan sonra bezeler haline getirelim. 12 eşit beze çıkarmamız lazım hamurdan. Daha sonra bezenin bir tanesini alalım ve elimizle yavaş yavaş açalım. Yeterli büyüklüğe geldikten sonra orta kısmına zeytinimizden dilediğimiz kadar koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım. Tüm hamurları bu şekilde değerlendirelim.




Yağlı kağıt serili fırın tepsimize poğaçaları dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı ile toz şekeri çırpıp birkarışım elde ettikten sora sürelim. Dileyen susam veya çörek otu atabilir.




Fırınımızı 180 derecede ısıtalım ve ısındıktan sonra tepsiyi sürelim. 20 dakika kadar pişirelim ve arada bir kontrol edelim. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment