Sunday, September 9, 2012

2013 Ispanaklı Çanak Köfte Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri denenmiş ve fotoğraflanmış binlerce yemek tarifi.




































Ispanaklı Çanak Köfte 



MALZEMELER

500 gram kiyma (yagsiz)

750 gram ispanak

1 yumurta

2 kasik siviyag

4 dilim bayat ekmek içi

2-3 dis sarimsak

1 sogan

1 kasik un

1 kasik salça

1,5 bardak et suyu

kimyon, karabiber, yenibahar, tuz

2 yumurta

1 çay bardagi kasar rendesi veya bir paket kasar peyniri

2 domates

YAPILIŞI

Kiymayi büyük bir tepsiye alin. Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayi

kirin. Sogani rendeleyin, baharatlari ekleyin ve tuzunu ayarlayin. Köfte

harcini yogurun. Ispanakli harç için, ispanaklari ayiklayip, bol suda

yikayin, kendi suyu ile haslayin. Yumurtalari kirip, tuzu atin ve ispanaklari

dograyip yumurtalarla karistirin. Bir kasik siviyagda, küçük küpler seklinde

dogradiginiz sogani kavurun. Bir kasik salçayi ve bir kasik unu ilave edin.

Biraz çevirip, et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayin ve atesten alin. Bu sosu

bir kenara koyun. Hazirlanan köfte harcini alti parçaya bölün. Her birini önce

yuvarlayin, bas parmak yardimi ile iç kismini oyup çanak sekli verin. Yaglanmis

bir tepsiye dizip, orta isili firinda 15 dakika pisirin. Firindan alin. Hazirladiginiz

köftelerin iç kisimlarina ispanakli harci doldurun. Domatesleri dilimleyin. Bu

dilimlerle köftenin üzerine kapak yapin. Son olarak, kasar rendesini

serpin. Eger çedar peyniri kullanacaksaniz, yildiz ya da üçgen sekiller

verebilirsiniz. Hazirladiginiz sosu ispanaklara degdirmeden tepsinin dibine

dökün. Tekrar firina sürün. Peynir biraz eriyinceye kadar firinda pisirin. Bu

dekoratif ispanak yemegini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis

yapabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment