Tuesday, July 17, 2012

soğan dolması tarifi

yapılışı


Orta boy soğanların kabuklarını güzelce soyun ve kısık ateşte haşlayın. Haşlama işlemi bittikten sonra soğanların alt kısımlarını kesin ve içerisindeki cücüklerini çıkarın. İster  derin tencerede ister büyük bir kapta kıymayı pirinçleri ince ince kıyılmış soğanlar maydanozlar ve dereotu küp küp doğradığınız domatesleri ve bir kaşık margarini de ekleyerek güzelce karıştırın. Diğer bir kaşık margarini tencerede erittikten sonra içerisine salçayı da ekleyerek kavurun. Doldurmanız gereken soğanları hazırladığınız iç harcı ile doldurun ve tencerenize güzelce dizin. İsterseniz iç harcının taşmasını istemiyorsanız üzerini tabaklar kapabilirsiniz. Soğanların yarısını geçecek şekilde içerisine su ekleyelim ve orta ateşte pişmeye bırakalım.


malzemeleri


200 gram az yağlı kıyma


bir çay bardağı pirinç


bir adet orta büyüklükte soğan


iki adet domates


bir fincan su


iki çorba kaşığı margarin


yarım kaşık salça


bir çay kaşığı karabiber


bir demet maydanoz


bir çay kaşığı nane


yeterince tuz


No comments:

Post a Comment