yapılışı
Orta boy soğanların kabuklarını güzelce soyun ve kısık ateşte haşlayın. Haşlama işlemi bittikten sonra soğanların alt kısımlarını kesin ve içerisindeki cücüklerini çıkarın. İster derin tencerede ister büyük bir kapta kıymayı pirinçleri ince ince kıyılmış soğanlar maydanozlar ve dereotu küp küp doğradığınız domatesleri ve bir kaşık margarini de ekleyerek güzelce karıştırın. Diğer bir kaşık margarini tencerede erittikten sonra içerisine salçayı da ekleyerek kavurun. Doldurmanız gereken soğanları hazırladığınız iç harcı ile doldurun ve tencerenize güzelce dizin. İsterseniz iç harcının taşmasını istemiyorsanız üzerini tabaklar kapabilirsiniz. Soğanların yarısını geçecek şekilde içerisine su ekleyelim ve orta ateşte pişmeye bırakalım.
malzemeleri
200 gram az yağlı kıyma
bir çay bardağı pirinç
bir adet orta büyüklükte soğan
iki adet domates
bir fincan su
iki çorba kaşığı margarin
yarım kaşık salça
bir çay kaşığı karabiber
bir demet maydanoz
bir çay kaşığı nane
yeterince tuz
No comments:
Post a Comment