Thursday, July 12, 2012

Malhitiye Çorbası


Bebeklere ve de büyüklere sağlık küpü bir çorba tarifi daha! Bu ara öğünlerimizde mutlaka çorba oluyor, olunca da hergün aynı çorbalar yenmiyor.  Amma velakin, bizim Türk mutfağı çorbalarımız aynı malzamelerin değişik kullanımları hep, isimler farklı. Ana malzemeler hep pirinç, bulgur, buğday, havuç, et vs. Aynı maynı, yine de bunların yarattıkları lezzetler birbirinden çok başka. Azılı bir çorbasever olarak elime geçen her tarifi denemeye ve sizlerle paylaşmaya kararlıyım.


Malhitiye de daha çok doğu yemeklerimizi anımsatıyor bana. Soğanı salçası ve bakliyatı bol, sonuç tabii ki tadından yenmiyor bu durumda.










- 1 büyük boy soğan


-1/2 çay bardağı pirinç


- 1/2 çay bardağı bulgur


- 1 çay bardağı kırmızı mercimek


- 1 yemek kaşığı domates salçası


- 1 yemek kaşığı biber salçası


- 1 rendelenmiş havuç


- 4 yemek kaşığı zeytinyağı


- Gönlünüze göre baharat (tuz, karabiber, pul biber)






Soğan ve havucu birlikte kavurun. Önceden haşlanmış pirinç ve bulguru ekleyin. Mercimekleri de haşlamadan ekleyin. Salçaları da karışıma ekledikten sonra mercimek haşlanana kadar pişirin. Sonra da afiyetle yiyin. Bon appetit!

No comments:

Post a Comment