Sunday, August 26, 2012

mercimekli köfte






Malzemeler




  • 1 su bardağı kırmızı mercimek





  • 1 orta boy patates





  • 1.5 su bardağı köftelik bulgur (simit)





  • 4 su bardağı su





  • 1 iri soğan





  • 2 diş sarmısak





  • 2 yemek kaşığı biber ve domates salçası





  • Yarım demet maydanoz





  • Zeytinyağı





  • Kimyon, reyhan, yenibahar,





  • 1 limon veya 1 yemek kaşığı nar ekşisi







Mercimek köftesi nasıl yapılır?




  • Mercimeği yıkayıp tencereye alın. patatesi soyun ve iri iri doğrayarak ekleyin.





  • üzerine 4 su bardağı suyu koyup, mercimek ve patates iyice yumuşayana kadar pişirin





  • Diğer tarafta bulguru yoğurma kabına alın ve mercimeği suyuyla beraber bulgurun üzerine dökün.





  • Patatesleri henüz sıcakken ezip karıştırın.





  • Üzerini örtün ve bulgurun yumuşamasını bekleyin.





  • Diğer tarafta  soğanı küçük doğrayıp tavaya alın. Yağla beraber  pembeleşene kadar kavurun





  • Salçasını katıp eritin. Sarmısağı küçük doğrayın. Baharatlarını, ekşisini ekleyip altını kapatın.





  • Bu sosu ıslanan bulgurun üzerine döküp, elinizi yakmadan yavaş yavaş yoğurun.





  • Maydanozu ince kıyıp ilave edin.





  • Çiğköfte sıkar gibi köfteler sıkın.





  • Marul döşenmiş servis tabağına dizip servis edin.







NOT: Arkadaşlar mercimek köftesi yaparken dikkat edeceğiniz en önemli nokta, mercimeği fazla ıslatmamaktır. çok ıslatılan mercimek, sosta eklenince cıvır ve şekil veremezsiniz. bu yüzden ıslandıktan sonra bulgur kuru bir pilav gibi olmalıdır.



VN:F [1.9.17_1161]




Rating: 0.0/10 (0 votes cast)




VN:F [1.9.17_1161]

No comments:

Post a Comment